multi
Afspraak osteopathie

Maak hier uw afspraak voor osteopathie.
Indien u een nieuwe patiƫnt bent, dient u zich eerst te registreren.

deSPRONG
Groepspraktijk

t. 014 70 73 90

Korte Vianenstraat 4 bus 69
2300 Turnhout

info@deSPRONG.be

bibliotheek

afgeplatte schedel

Osteopathie

plagio en brachiocephalie:

Kindjes die al snel na de geboorte een afplatting vertonen aan de schedel hebben dit vaak te wijten aan een voorkeurshouding van hun hoofd, romp en/of bekken.

Hiermee werken de kinesist en de osteopaat in onze praktijk nauw samen.

De kinesist gaat in eerste instantie een meting uitvoeren van de schedel om de graad van afplatting te bepalen. In tweede instantie gaat de osteopaat opzoek naar blokkades die deze voorkeur in stand houden om deze vervolgens los te maken.

Deze blokkades kunnen op drie verschillende momenten plaatsvinden; 1. in de baarmoeder door lang op dezelfde plaats vast te zitten 2. bij de bevalling als die niet optimaal verloopt of door de hulp van de gynaecoloog. 3. na de geboorte. De oorzaak van blokkeren zal de duur en manier van behandelen beïnvloeden.

Na een aantal sessies zal er terug een meting uitgevoerd worden om te zien of er daadwerkelijk een verschil heeft plaatsgevonden. Het kan zijn dat het in deze fase ook interessant is om bij de kinesist een oefensessie op te starten om de gewoonte van de voorkeur verder weg te werken.

Indien resultaat uitblijft, zullen wij terug door sturen naar de kinderarts om samen te bespreken of een helm al dan niet nodig is.